Lau hembygdsförenings traditionella midsommarfirande i Kluckartäppu gick av stapeln som vanligt kl 13.00. Förmiddagens regn övergick till sol med måttliga vindar och tämligen varmt väder. Människor från Lau, När och Fjärran strömmade till i hittills aldrig skådad mängd och snart var Kluckartäppu full av glada sommarfirande människor. Efter inledningsanförande av ordföranden Stefan Haase var det dansuppvisning av När-Lau folkdanslag. Tråkigt nog var det kanske den sista gången vi fick se dem, eftersom folkdanslaget tänker sluta pga åldersskäl.

Lyssna på Stefans välkomsttal:

video
play-sharp-fill
video
play-sharp-fill

Därefter var det dans runt midsommarstången under ledning av Lotta Hanell och Agneta Ödegaard till musik av Katarina Björn.

video
play-sharp-fill

Efter dansens slut var det en högtidsstund för alla barn, vilka bjöds på glass. Sedan följde musik på silverbasharpa av Björn och Katarina Björn.

video
play-sharp-fill

Brändus Sväinplälsar bjöd på durspelsmusik

De glada musikanterna fick hjälp av en liten dansare:

video
play-sharp-fill

Till sist var det allspel under ledning av Allan Nilsson med många deltagare.

video
play-sharp-fill

Lau Café och Hantverk serverade kaffe med dopp, vilket hade en strykande åtgång, det var kö hela tiden till kaffeståndet, trots att många hade med sig egen förplägnad. Gittan Olsson hade som vanligt bryggt dricka, uppskattad av alla med känsla för sådan kulturdryck.

Midsommarfirandet i Kluckartäppu är inte bara en stunds underhållning och kaffedrickning, utan minst lika mycket ett tillfälle att möta vänner och bekanta och kunna prata en stund med varandra.

Kl 15.00 kimbade Anne-Marie Olsson Storm på kyrkklockan och alla som ville gick in i kyrkan, för att där sjunga sommarpsalmer under kyrkoherde Mikael Hakalax ledning. Som vanligt fylldes Lau stora kyrka av 100-tals människor, som ville njuta av de välkända melodierna framförda med stor kraft under valven. Därefter var firandet slut och var och en gick hem till sitt för att fortsätta med privata sommarfester.

video
play-sharp-fill

(Sidan uppdaterad: 2018-08-02)