Hembygdskvällen den 13:e juli fick konkurrens av fotbolls-VM, men vi gladde oss åt att ändå drygt 30 personer ville komma. Efter välkomsthälsning av Stefan Haase berättade Kerstin Bendelin på Hallbjäns om sitt textilföretag Jordnära. På ett mycket trevligt sätt redogjorde Kerstin för klädfirmans 28 åriga historia med hur firman som nu är aktiebolag växt år för år och nu säljer c:a 5.000 plagg om året i såväl egna butiker på Gotland och fastlandet, som genom återförsäljare och postorder. Kontor och verkstad ligger i När gamla skola och olika sömmerskor syr upp plaggen i egna verkstäder. Alla tyger är numera ekologiskt framställda och klädmodellerna och mönstren som Kerstin tar fram är tänkta att vara gångbara i flera år. Kerstin hade tagit med olika kläder som kvällens manekänger Lotta Hanell, Anna Jutehammar och Gunnar Mannervik under stort jubel visade upp gående runt salen medan Kerstin berättade! Detta var en höjdare!
video
play-sharp-fill
video
play-sharp-fill
video
play-sharp-fill
Sedan följde sedvanlig kaffedrickning med trevliga samtal runt borden.
Efter kaffe redogjorde Anders Wästlund på Husarve om det planerade fiberkabelprojektet i socknen. Det gamla telenätet med kopparkablar har tjänat ut och måste ersättas med ett nytt fibernät. Efter avregleringen av telemarknaden är alla operatörer likställda och det finns inget ’Televerket’ som bygger det nya nätet. I storstäderna kan ’marknaden’ göra operatörerna intresserade men här på landet får vi ordna det själva men vi har bra stöd av regionens satning Bredband Gotland. I dagsläget är c:a 40 socknar igång med bredbandsprojekt i olika stadier. I Lau gör vi just nu en inventering av intresset och förutsättningarna för att bygga ett nät här.
Därefter var en ovanligt trevlig kväll med både modevisning och diskussion om den framtida tekniska  utvecklingen i Lau till ända.

(Sidan uppdaterad: 2018-02-27)