Andreas Pettersson som är barnbarn till Rudolf Ahlström från Lau (en artikel om släkten Ahlström är på väg och kommer att publiceras under Laubor vi minns) har givit ut en skiva med titel ’Lau Backar – Gotland on Guitar’ (DO MUSIC RECORDS 2017). Andreas skriver så här om skivan:

Lau Backar handlar om mina tidiga barndomsminnen från Adelsgatan 2 i Visby där min mormor Ester och jag ofta satt och åt glass i en fin Gustaviansk soffa. Samtalsämnena var många och livliga, men hon berättade väldigt gärna historien om sin ungdomskärlek Rudolf från Lau socken på södra Gotland.

Denne Rudolf som är min biologiske morfar avled tidigt i spanska sjukan och varken min mor eller jag fick någonsin träffa honom. Långt senare fick jag reda på att han var en duktig violinist och det nästan lite gåtfullt starka musikintresset hos mig fick då en naturlig förklaring. Det är därför självklart för mig att dedikera den här skivan till den plats på Gotland där min mormor och morfar vandrade omkring för ungefär hundra år sedan. Nu har den landat, vilket känns bra och dessutom en smula förlösande

   Klicka på pilen för att spela titelspåret Lau Backar

Övriga musiker på skivan är Josef Karnebäck på bas, Sebastian Ågren på trummor och Daniel Tilling på piano.

Ett lite smakprov från Andreas kväll på Krukan i Etelhem augusti 2018
(filmat med mobiltelefon av Anders Wästlund)

video
play-sharp-fill

 

(Sidan uppdaterad: 2019-12-11)