Den 25 mars hade Lau hembygdsförening årsmöte i bygdegården dit ett 40-tal medlemmar hade sökt sig i det soliga men blåsiga vädret. Som vanligt inleddes årsmötet med årsmötesförhandlingar då Stefan, förutom de sedvanliga paragraferna, på förtjänstfullt sätt summerade det gångna året.

Efter det formella årsmötet underhöll Dan Svensson och Kjell Thomsson med underhållande musik och underfundiga texter. Alltifrån traditionell musik till gotländsk rap. Ett förnämligt och fantastiskt framträdande som var mycket uppskattat!

Robert Karlsson avtackades efter en mångårig insats i hembygdsföreningens styrelse. Robert har inte bara ägnat sig år det rena styrelsearbetet, han jobbat i socknen med allt från fagning till att vara fyrmästare på fyren Annicke på Storholmen.

Kaffe och lotter följdes av ett synnerligen intressant föredrag av Stefan då han förklarade namnen på våra gårdar, namn som oftast har mycket gamla anor. Därefter berättade han om gårdar som försvunnit under de senaste århundradena, i vissa fall rent av de senaste årtusendena. Det svindlar faktiskt när man tänker på historiens inflytande över dagens Lau.

video
play-sharp-fill
video
play-sharp-fill

 

 

(Sidan uppdaterad: 2018-02-27)