6 pers

8 ägg
½-1 dl vatten
Smör till stekning
1-2 dl hackad fryst spenat
C:a 12 sparrisar
Lite muskot
Salt och peppar
C:a 2 hg kallrökt lax
Ev skivade rädisor
Lite finklippt gräslök

Knäck äggen i en liten bunke och tillsätt vattnet. Vispa ihop. Ha i lite riven muskot samt salt och peppar. Skär sparrisen i 5 cm långa bitar och koka dem halvmjuka. Hetta upp stekpannan och lägg i rikligt med smör. Slå i äggsmeten och peta ut den jämnt i pannan. Tillsätt spenaten och sparrisbitarna utom knoppbitarna och rör runt så allt blandar sig och fortsätt peta runt till det blivit stelt men inte hårt. Häll försiktigt över omeletten på ett fat.

Garnera med sparrisknopparna och den skurna laxen. Lägg ev på rädisskivor och strössla på lite finklippt gräslök. Servera genast! En pilsner, tex Pickla Pils, kan man dricka till detta!

Stefan Haase

(Sidan uppdaterad: 2020-04-26)