Midsommar vid Kluckartäppu

Midsommaraftonen firas mellan kl 13 och 15 i Kluckartäppu. Redan före 12 samlas de som har hand om caféet och kokar kaffe, ställer upp bord till försäljningen och tar fram kaffebröd och annat som behövs. Ström och högtalarutrustning sätts upp och ett särskilt bord för hembygdsföreningens kassör Gunnar ställs fram, där han kan ta emot medlemsavgifter och sälja böcker. Framåt kl 13 börjar gästerna strömma in, vissa börjar med att köpa kaffe direkt. Andra har med sig kaffe i egna korgar, vissa har hela luncher. Gittans hembryggda dricka serveras vid ett särskilt bord under några träd till alla som uppskattar sådan kulturdryck.

Firandet inleds alltid med ett rejält musik- och dansprogram av När-Lau Folkdanslag under ledning av Jonas Söderström. Detta är ett mycket viktigt inslag, det är ingen riktig midsommar om det inte är folkdans. Sedan dansar gammal och ung runt midsommarstången under Annicis ledning och Katarinas musik och därefter är det glass till barnen. Firandet fortsätter med spelmansmusik på silverbasharpa med Björn och Katarina. Sist kommer medlemmar ur Brändus och spelar och sjunger, i år Rolf, Hemman, Kjell, Johnny och Jörgen. De 500 gästerna njöt av musik, kära återseenden av gamla vänner och inte minst av en vacker sommardag.

Kl 15 kimbade Anne-Marie på kyrkklockan och alla som ville sjunga sommarpsalmer samlades i kyrkan. Många hade kommit särskilt för denna stund av sång och gemenskap och kyrkan fylldes till bristningsgränsen, 600 personer! Detta var rekord! Musikstunden leddes av prästen Emil Stenhammar och kantorn Åsa Nilsson. Församlingen njöt av att få sjunga de kända melodierna, mellan vilka utvalda bibelord lästes. Efter en dryg halvtimma var denna del av midsommarfirandet över och var och en åkte hem till sina egna midsommarfiranden, nöjda med eftermiddagens gemenskap i Kluckartäppu och kyrkan.

Kommentarer inaktiverade.