1 fänkål

1 knippa persilja

1 knippa dill

Skär fänkålen i 2-4 cm stora bitar. Blanda c:a 60 % fänkål, 30 % persilja och 10 % dill i en burk med skruvlock. Häll på okryddat brännvin/vodka så det täcker. Skruva på locket och ställ i ett skåp i 1-2 veckor.

Sätt en melittapåse i en tratt och stoppa i en flaska. Häll essensen genom melittatratten. Ta bort melittatratten och häll på brännvin/vodka i ungefärsamma mängd. Smaka av. Om det är för kryddstarkt, häll på mera brännvin/vodka. När det är lagom, häll lite i en kopp e dyl och tillsätt 2 tsk florsocker. Rör runt så sockret smälter. Häll tillbaka i flaskan, sätt på korken och vänd uppochner ett par gånger så det blandas. Klart!

Före avnjutning skall akvaviten kylas i kylskåp några timmar.

(Sidan uppdaterad )