4 pers

300 g potatis

1 stor gul lök

3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

5 ägg

2 tsk brun harissa

1½ msk hackad koriander

1½ msk hackad persilja

Salt

Koka (helst ångkoka, det blir godare) potatisen. Medan potatisen kokar, skala och hacka löken. Fräs den i olivoljan och pressa i vitlöken. Fräs tills löken börjar få färg, rör runt så det inte bränns vid. Ta av stekpannan.

Sätt ugnen på 175-200. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop dem. Sätt till harissa, koriander, persilja och rätt mycket salt. När potatisen är mjuk, häll av dem och kyl potatisarna så pass mycket att de går att hantera. Skala dem. Mosa dem i en bunke. Sätt till den frästa löken och rör runt. Sätt till äggblandningen lite i taget och rör runt så allt blandar sig väl. Häll smeten i en smord ugnssäker form och ställ in i ugnen. Grädda tills den fått fin färg, öka ev värmen på slutet. Gräddningen tar c:a 30 min.

Denna potatiskaka passar till kötträtter, särskilt kyckling.

(Sidan uppdaterad )