4 pers

½ kg högrev
4 hg kålrabbi
5 morötter
1½ hg rotselleri
3 hg vintersquash
2-3 stora purjolökar
1 köttbuljong
1 grönsaksbuljong
Salt och peppar
8 kryddpepparkorn
3 lagerblad
Spiskummin
Potatis

Skär högreven i 3-4 cm stora bitar. Bryn bitarna i smör. Häll dem i en gryta, häll på lite vatten, koka upp och låt småkoka en stund. Skala och skär under tiden kålrabbin i stavar, morötterna i slantar och squashen och sellerin i kuber och lägg i grytan. Skär purjon i 5 cm bitar och lägg i. Fyll ev på med lite vatten, men inte så mycket så det blir en soppa. Smula i buljongtärningarna, salta och peppra, ta i kryddpepparn, lagerbladen och dofta på lite spiskummin. Låt småputtra under lock. Känn efter om grönsakerna blivit mjuka. Klart!

Servera med kokt potatis. Ett fylligt rödvin passar bra till!

Stefan Haase

(Sidan uppdaterad )