4 pers

800 g lammgrytbitar
Smör
2-3 dl rödvin
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk kumminfrön
2 msk hackad färsk rosmarin
4-5 msk rårörda lingon
Salt o svartpeppar

Bryn lammgrytbitarna i smör på hög värme, det får göras i två omgångar. Salta och peppra. Bryn tills bitarna får fin mörkbrun färg. Häll över i en stekgryta. Häll rödvinet i stekpannan och låt koka upp, häll sedan över i stekgrytan. Skala och hacka löken och häll i. Pressa i vitlöken och häll i kumminfröna och den hackade rosmarinen. Lägg på locket och koka i 1½ tim. Ha i lingonen de sista minuterna. Smaka av med salt och svartpeppar.

Till detta kan man ha kokt potatis, eller ugnsrostad potatis, ris eller couscous. Ett kraftfullt rödvin, tex MJ från Frankrike, passar bra till!

Stefan Haase

(Sidan uppdaterad )