3 pers

3 stora kycklingklubbor
Salt och peppar
3 msk Mrs Cheng soja
3/4 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
Mycket torkad basilika
Lite gurkmeja
Måttligt med paprika
Lite cayennepeppar
Kokt potatis

Sätt ugnen på 200. Smöra en form som är lagom stor till kycklingklubborna. Blanda soja, senap och tomatpuré i en kopp e dyl, det skall bli c:a 1 dl smet/röra. Pressa i vitlöken, blanda i basilika, gurkmeja, paprika och cayennepeppar. Smeten skall inte rinna. Pensla in båda sidorna av klubborna med smeten, ha finsidan uppåt. Smeten skall täcka hela ytan.

Sätt in i ugnen, grädda 40-60 min beroende på klubbornas storlek. Se till att det inte bränns. Ta ut och stick ett litet hål på den tjockaste klubban, kommer det ut lite svagt rödaktig saft är det ännu inte klart. När kycklingklubborna är klara, lägg upp dem på ett fat och häll såsen som det blivit i ugnen i en liten kanna. Servera med potatis och grönsaker eller en mangoldgratäng.

Ett mustigt portugisiskt vin, tex Ramos, förhöjer upplevelsen av denna kycklingrätt!

Stefan Haase

(Sidan uppdaterad )