4 pers

1 ask 5-minuterssill
3 hårdkokta ägg
1 liten lök
1½ dl majonnäs
1½ dl gräddfil
2 msk pepparrot
1½ msk curry
Lite gurkmeja
Lite herbamare
Persilja

Hårdkoka äggen. Ta under tiden upp sillfiléerna och torka av dem. Skala och skär löken fint. Blanda majonnäs, gräddfil, pepparrot, curry, gurkmeja (för färgens skull) och herbamare i en bunke. Skär sillen i strimlor. Svalka ner och skala äggen. Skär dom på 3 ledder i äggskäraren. Blanda ner äggsmulet i bunken och rör om ordentligt. Blanda i sillen och rör om igen. Ställ i kylen minst 1dygn.

Skala och koka potatis. Ta fram sillen och lägg upp i en skål och strö lite klippt persilja över. Lägg den färdigkokta potatisen i en annan skål och strö också här på lite persilja. Servera!

Till detta dricker man en öl, tex Punk IPA och en snaps, tex Dolgorouki.

Stefan Haase

 

(Sidan uppdaterad )